Tidlig utløsning går utover ekteskapet

Jeg skriver om noe som virkelig plager meg i hele mitt voksne liv. Jeg har ikke kontroll på utløsningen min. Jeg kommer alt for tidlig og jeg klarer ikke holde igjen. I de beste tilfellene kan jeg klare opptil et par minutter, men ofte tar det bare 10-20 sekunder etter jeg har kommet inn i min kone og før vi egentlig har kommet i gang. Jeg tror dette er til plage for henne også, men vi har egentlig ikke snakket ordentlig om dette. Jeg tror vi begge synes dette er veldig flaut og jeg kvier meg for å ta opp temaet.

Jeg har lest på nettet om for tidlig utløsning. Der blir det anbefalt at man trener på teknikker som kalles «Start og stopp» og at man trener opp bekkenbunnsmusklene og gjøre knipeøvelser. Jeg har prøvd ut dette, men for å være ærlig så har det ikke hjulpet.

Det står også at alt sitter mellom ørene og at bare man slapper av og ikke tenker på det så blir det bedre. Men det er lettere sagt enn gjort. De gangen jeg føler at jeg er avslappet så hjelper dette i grunnen ikke. Det er det samme.

Jeg lurer på hvorfor jeg er sånn og om det er noe mer kan gjøre med det.

Det plager meg virkelig og det går ut over ekteskapet.

Takknemlig for svar.

Svar fra Potensportalen

Dette er som du sikkert vet, absolutt ikke alene om. For tidlieg utløsning,prematur ejakulasjon, er det største sexologiske problemet hos menn. Man kan si at det er problem med timing, – med alle slags variasjoner. Noen kommer for fort, de fleste er har er sånn middels og opplever ikke problemer, – og noen strever og bruker for lang tid på å få det til.

Det er mange reflekser som styrer seksualfunksjonen og i dette tilfellet kalles det ejakulasjonsrefleksen.

Alt dette kommer en på hvor følsom refleksen er. Noen ganger kan dette komme i løpte av livet for eksempel etter sykdom og da sier vi at dte er sekundært.

Men i de fleste tilfellene har man vært slik bestandig og da sier vi at det er primært.

Det er ting som tyder på at dette er medfødt og forskning tyder i den retning. Det siste er jo også logisk. I naturen vet vi at det er naturlig variasjon og at ting fordeles i gausskurve i en populasjon.

Og jeg tror at dette også gjelder hvor følsom ejakulasjonsrefleks man er utstyrt med.

Heldigvis finnes det medikamenter som man kan bruke for å hemme refleksen.

Jeg har dårlig erfaring med å reduserte følsomheten med kondom eller bedøvende krem, så det anbefales i grunnen ikke.

Men må ty til tabletter, men der har man til gjengjeld flere alternativer. Det finne sne tablett so er spesielt designet for dette, men den er til gjengjeld ganske dyr. Så hvis man  ønsker å ha sex regelmessig, kan dette for blir dyrt. Men til gjengjeld kan man benytte seg av rimeligere alternativer som er greit tilgjengelig. Da benytter man seg av de såkalte SRRI-preparatene som brukes ved depresjon.  De kalles populært lykkepiller. Det kan man ta enten ved behov som engangsdose eller hver dag hvis man ønsker det slik at man slipper planlegging. De fleste tåler disse godt uten særlig bivirkninger. De vil ikke påvirke psyken eller humøret hvis man ikke har psykiske problemer.

Doseringe er individuell og de med store problemer må ofte opp i doseringen, så det må du være oppmerksom på. Dette er sannsynligvis noe du kan få hjelp hos fastlegen for.

Lykke til.

Finner du ikke det du leter etter?

Tjenesten er gratis frem til 1.september.2020. Etter den tid vil prisen være fra 175,-

Dine svar vil også være synlig på potensportalen anonymt for å være med å hjelpe andre.

For du er ikke alene.

Du kan også ringe oss på 820 97 101.

Kontakten er helt anonym og det er ikke mulig for oss å se hvem som ringer. 

Tjenesten koster 26kr pr. minutt.