Støtter forskning trykkbølgebehandling?

Jeg har lest om trykkbølgebehandling på nettet som en ny metode for behandling av impotens og lurer på om dette kunne være noe for meg.

Det er veldig vanskelig å vite om dette er noe som er forsket på om det virkelig har noe for seg. Når man søker på nettet kommer det opp en hel masse tilbud som alle lover stor effekt. Kan du gi meg litt opplysninger om dette?

Svar fra Potensportalen

Det er vanskelig å svare kort på dette, for det er skrevet så mye om dette. Selv har jeg praktisk erfaring fra dette i og med at jeg tilbudt dette i snart 5 år og jobber nesten daglig med dette.

Metoden er ikke så veldig ny, så vidt jeg vet er dette blitt gjort i USA siden 1998.

Siden dette er det publisert mye om dette i urologiske og sexologisk tidsskrifter. Det er gjort forskning med dyreforsøk, dobbelt blindt kliniske studier på pasienter , målinger med ultralyd for å måle blodgjennomstrømning som er også er dobbeltblindet og flere metaanalyser. En mataanalyse er en slags konklusjon man kommer frem til når man går gjennom alle publiserte data og vurderer studiekvalitet og resultater.

Hovedkonklusjonen er at dette er en metode som passer for den gruppen som har det vi kaller vaskulær ereksjonssvikt . Dette er den vanligste formen for impotens som kommer gradvis med årene og merkes hos en stor andel av middelaldrende og eldre menn. Man får ikke hard ereksjon og at den kan vare kortere. Årsakene er de samme som også er risiko for hjerte og kar sykdom. Med årene blir blodårene som skal føre blod ut fra hjertet til kroppen stivere og mindre elastiske.  Mange kan også utvikle plakk som fører til at blodårene blir trangere. Resultatet er det blir for lite trykk til opprettholde det trykket som skal til for å få stiv penis.

Trykkbølgebehandling har mange medisinske effekter. Det blir en antiinflammatisk effekt, kalk knuses og det viktigste for dette formålet er at det vokser ut et nettverk av nye små arterier i det behandlede området. Det siste er noe som tar litt tid, cirka 4 uker, så man må være litt tålmodig og ikke forvente undere på kort tid.

Dette fører til betydelig bedring hos omtrent tre fjerdedel av pasientene. De som ikke får tilbake ereksjonen helt, vil merke at potenspillene virker bedre slik at de får bedre kontroll.

Den gruppen dette virker best på, er de som er yngst, har færre kroniske sykdommer og plager og de som ikke bruker medisiner som kan gi impotens.

Håper dette var til hjelp.

Hilsen lege Ellen Skjelbred

Finner du ikke det du leter etter?

Tjenesten er gratis frem til 1.september.2020. Etter den tid vil prisen være fra 175,-

Dine svar vil også være synlig på potensportalen anonymt for å være med å hjelpe andre.

For du er ikke alene.

Du kan også ringe oss på 820 97 101.

Kontakten er helt anonym og det er ikke mulig for oss å se hvem som ringer. 

Tjenesten koster 26kr pr. minutt.