Mann 73 år med prostataproblemer

Jeg er en mann på 73 år som problemer med vannlating og fått påvist godartet prostataforstørrelse.

Av fastlegen min har jeg fått tabletter for dette. Jeg synes ereksjonen har blitt dårligere, men jeg hadde også litt problemer fra før. Nå klarer jeg ikke lenger ha samleie. Jeg har fått potenspiller av fastlegen. Dette hjelper litt men jeg får vondt i hodet og føler at de er ubehagelige og dette sitter igjen til neste dag.

Har du noen gode råd?

Svar fra Potensportalen

Du er ikke den eneste som har opplevet dette. Det er velkjent at en del av medisinene for prostataplager kan gi sexuelle bivirkninger hos mange. Og det er først og fremst ereksjonen det går utover.

Jeg vil gi deg råd om å snakke med fastlegen din. Det er mulig å bytte medisin til et merke som ikke gir så mye plager og da vil jeg anbefale deg at du bruker det, så kanskje det går bedre.

Jeg synes også at fastlegen skal sjekke hormonene dine, først og fremst testosteron. Du er i en alder nå hvor man ikke så sjelden ser lavere testosteronverdier. Testosteron er viktig for både kroppen og psyken. Og er i stor grad ansvarlig for den mannlige sexfunksjonen. Hvis dette er lavt kan det være aktuelt å ta hormontilskudd.

Når det gjelder prostataplagene dine vil jeg gjøre oppmerksom på at er en tilstand som går an å operere, slik at du får større diameter på urinrøret.

Med dagens operasjonsmetoder er dette et relativt greit inngrep som gjøres på de fleste sykehus. Hvis dette er noe du ønsker å vurder synes jeg at fastlegen din skal henvise deg til spesialist i urologi.

Håper dette kan være til nytte, lykke til!

 

Hilsen Ellen Skjelbred

lege

Finner du ikke det du leter etter?

Tjenesten er gratis frem til 1.september.2020. Etter den tid vil prisen være fra 175,-

Dine svar vil også være synlig på potensportalen anonymt for å være med å hjelpe andre.

For du er ikke alene.

Du kan også ringe oss på 820 97 101.

Kontakten er helt anonym og det er ikke mulig for oss å se hvem som ringer. 

Tjenesten koster 26kr pr. minutt.