Mann 42 år med begynnende ereksjonssvikt

Hei

Jeg synes ikke dette er ok hverken å slite med eller snakke om. Penis ikke blir like stiv som før og den faller fort sammen. Jeg synes det bare blir verre. Jeg har problemer med å fullføre et samleie. Dette sliter på både meg og venninnen min.

Jeg har vært hos en sexolog og snakket om dette. Hun er utdannet psykolog og jeg synes ikke rådene hennes har hjulpet. Hun forteller meg at siden jeg fremdeles har morgenereksjon så må dette sitte mellom ørene! Sant og si er min morgenereksjon mye mindre kraftig enn i ungdommen. Hun har gitt meg avslapningsøvelser og vi har jobbet med mindfulnes. Dette er for at jeg skal være mer til stede i opplevelsene av øyeblikket. Jeg har prøvd dette og merker ingen forskjell.

Jeg har tenkt på å be om potenspiller, men redd for å bli avhengig og hørt at de har mange bivirkninger.

Hva synes dere jeg burde gjøre?

Svar fra Potensportalen

Hei tilbake!

Du forteller meg at morgenereksjonen din ikke er så bra som før og dette kan være en viktig pekepinn på at du kanskje har en begynnende ereksjonssvikt.

Morgenereksjonen er et uttrykk for hvordan selve ereksjonsrefleksen er. Hver gang man har drømmesøvn vil penis automatisk fylle seg med blod. Slik at menn ubevisst har ereksjon flere ganger om natten. Dette er kanskje «penis sin måte å trene på». Det er vanlig å våkne når man er i en drømmefase av søvnen, for da er søvnen lett og dermed våkner man med morgenereksjon.

Når man kommer midt i livet kan mange oppleve at ereksjonen begynner å svikte og da er det som oftest fysiske årsaker. Som regel så har dette med blodtilføres til penis, som er blitt redusert. Dette skyldes «livets slitasje» og har de samme årsakene som hjerte/karplager. Det dreier seg da om slike ting som livsstil, kolesterol og arvelige faktorer. Da er det dessverre vanskelig og sannsynligvis umulig å få det bedre med psykologiske treningsmetoder.Blodårene er blitt stivere og reagerer dårligere på signale fra hjernen om å utvide seg for å skape ereksjon. Da klarer de ikke lenger å  utvide seg tilstrekkelig for å få nok trykk inni penis for å lage ereksjon.

I din situasjon tenker jeg at man både skal tenke på at du skal behandle ereksjonensavikten og forebygge at det ikke blir verre.

Det som kan behandle ereksjonssvikten er potenspiller og/eller trykkbølgebehandling.

Du skal ikke være redd for pillene. De er ikke avhengighetsskapene og har ikke alvorlige bivirkninger. Hvis du merker plager med dem så er de ikke farlige og det kan stort sett løses ved å bytte til et annet pillemerke. Tvert imot så kan de ha noen sunne effekter også, blant annet lavere blodtrykk.

Jeg synes du skal be fastlegen din om å sjekke alle risikofaktorer for hjerte/kar sykdom, bl.a. kolesterol og blodtrykket. Hvis du røyker bør du slutte med dette for røyking skader blodårene. Har du lagt på deg, kan det hjelpe å komme ned i normal vekt for da kan testosteronverdien din bli bedre. Det har også vist at det å trene og holde seg i god form kan gi bedre total seksualfunksjon.

I aller første omgang synes jeg du skal be om resept på potenspiller, for jeg tror dette vil løse det meste av problemene.

Hvis du ønsker å finne ut mer om trykkbølgebehandling, som et alternativ, kan du gå inn på www.mediwave.no.

 

Med hilsen

lege Ellen Skjelbred

Finner du ikke det du leter etter?

Tjenesten er gratis frem til 1.september.2020. Etter den tid vil prisen være fra 175,-

Dine svar vil også være synlig på potensportalen anonymt for å være med å hjelpe andre.

For du er ikke alene.

Du kan også ringe oss på 820 97 101.

Kontakten er helt anonym og det er ikke mulig for oss å se hvem som ringer. 

Tjenesten koster 26kr pr. minutt.