Jeg er transseksuell (mann til kvinne)

Hei.

Jeg er transseksuell (mann til kvinne), har ikke startet behandling (er i kø til lege i november) men ønsker dette. Jeg tar Femarellepiller, smører meg med progesteronkrem samt spiser masse knuste linsefrø, for å få mer feminimt utseende. Dette virker godt, mer feminimt ansikt, brystvekst med større brystvorter,stærre rumpe, mindre testikler og penis og litt former. Er imidlertid veldig opptatt av at jeg ikke skal bli syk av dette (seiden lege først i november) og ønsker få tatt blodprøver for å se virkning av mine handlinger. Er det noe dere kan sjekke, dvs. om mine blodpøver viser økt østrogen/progesteron samt minket testosteron ? Er også blitt impotent etterhvert. Hvilke blodprøver bør tas? Jeg tar i tillegg hjertemedisin som statiner og blodfortynnene pga tett åre fo en del år siden. Føler meg i god fysisk form og ganske kvinnelig på mange måter. Noen gode tips?

Mvh Mona som har følt seg som kvinne siden hun var 12 og er nå over 60

Svar fra Potensportalen

Hei tilbake.

Slik det er i Norge nå, er det bare Rikshospitalet som behandler kjønnsdysfori. Det er gitt signaler om at man ikke ønsker at private skal behandle, ellers hadde jeg kunnet hjelpe. Men det går jo an å be fastlegen om å bli henvist til utredning på din nærmeste DPS (Dagpsykiatrisk poliklinikk) som så sender deg videre i systemet. De behandler alle aldergrupper på Rikshospitalet. Det er litt ventetid, men det kan være verd det. Det skal opprettes sexologiske poliklinikker regionsvis, men ingen vet når dette vil kunne komme til å skje.

Men jeg kan gi noen generelle tips.

Hvis du har behov for blodtrykksmedisiner, an du be fastlegen velge Spirix , for denne setter også ned testosteronverdien. Hvis du allerede behandles for hjertesykdom, vil jeg tro at du kanskje kunne bytte ut en av de medisinene du allerede har med denne.

I Norge får man ikke kjøpt østrogen uten resept. Femarelle har jeg som lege ikke noe særlig erfaring med.

Angående blodprøver:

Du kan be fastlegen sjekke testosteron, SHBG, østrogen og prolaktin som et minimum. Rent faglig synes jeg progesteron spiller liten rolle.

Jeg beklager at jeg ikke kan hjelpe deg mer angående dette.

 

Lykke til!

 

Vennlig hilsen

Ellen Skjelbred

lege og sexolog

Finner du ikke det du leter etter?

Tjenesten er gratis frem til 1.september.2020. Etter den tid vil prisen være fra 175,-

Dine svar vil også være synlig på potensportalen anonymt for å være med å hjelpe andre.

For du er ikke alene.

Du kan også ringe oss på 820 97 101.

Kontakten er helt anonym og det er ikke mulig for oss å se hvem som ringer. 

Tjenesten koster 26kr pr. minutt.