Impotens etter hjerteinfarkt

Hei.

Jeg er en mann og er 69 år gammel. I fjor hadde jeg et hjerteinfarkt og ble operert med stent på sykehus. Etter dette ble sirkulasjonen bra og jeg har ikke plager fra hjertet nå.

Jeg ble satt på medisiner og bruker Simvastatin, SeloZok og Losartan.

Etter infarktet har jeg følt meg bra, bortsett fra at potensen er blitt dårlig. Penis blir ikke stiv nok til at jeg kan ha sex og faller ganske fort sammen  og blir slapp. Dette er veldig frustrerende for jeg  tenker nesten like mye på sex som før.

Når jeg onanerer klarer jeg fint å få utløsning selv om penis er slapp

Jeg har ikke snakket med lege om det for jeg synes det er flaut og tør ikke starte med å snakke om det.  Jeg tør heller ikke å bruke Viagra, for jeg har hørt at det kan være farlig for hjertet.

Dette går ut over forholdet til kona. Hun er ti år yngre enn meg og setter pris på å ha et sexliv. Hun synes jeg skal gå til legen og ta det opp.  Jeg synes at dette er veldig  vanskelig å snakke om også med kona og jeg tenker veldig mye på det. Jeg lurer på om dette er noe hun kan leve med over tid hvis det ikke blir bedre. Vi har ellers et bra ekteskap uten noen spesielle problemer.

Har dere noen gode råd?

 

Svar fra Potensportalen

Hei tilbake.

Det er mange som sliter med det samme.

Jeg tror det er to hovedårsaker som gir deg ereksjonsproblemer.

Det ene er det at du har hatt et infarkt. Dette skyldes dårlig sirkulasjon og at blodårene til hjertet er blitt tette og ikke gir tilstrekkelig med blod. Men det samme skjer i resten av kroppen også. Åreforkalkning eller aterosklerose er en generell tilstand. Dette kan skyldes arv, høyt kolesterol, høyt blodtrykk alder og uheldig livsstil, særlig røyking.

Når penis får mindre blodtilførsel, blir det ikke lenger tilstrekkelig trykk inni penis til å opprettholde en ereksjon.

Du forteller at dette skjedde etter infarktet og fikk medisiner. Det er en av medikamentene du tar som kan bidra til impotens og det er SeloZok. Dette er en betablokker som er viktig for å forebygge og beskytte hjertet. Men mange kan slutte med dem etter en tid og noen kan redusere dosen. Det er også ofte mulig å hoppe over et par dager når man ønsker å prioritere seksuallivet.

Du skal ikke være redd for potenspiller, dette er noe de de fleste hjertepasienter tåler godt. Hvis det er bivirkninger, kan det være ubehagelig mens det står på, men ikke farlig.  Som oftest løser man dette med å bytte til en annen type.

Det finnes også gele for potensen som settes i urinrøret og injeksjoner som men enkelt setter i penis selv.  Også  har man den tradisjonelle  metoden med vakumpumpe som fyller penis med blod og så kan man sette på en ring eller strikk for å holde blodet på plass.

Alt i alt vil jeg påstå at for de fleste hjertepasienter så finner man løsninger slik at man kan ha et seksualliv som fungerer. Når det er sagt, vil jeg også presisere at sex er mer enn penetrasjon og det finnes også mange andre måter å ha et hyggelig sexliv.

Til slutt vil jeg råde deg til å ta en prat med din ektefelle. Det kan hende at hun går og tror at det er henne det er noe galt med og at hun ikke lenger er attraktiv for deg. Det er ganske vanlig. Hvis det er en høy terskel for dette som dere ikke kommer over, kan det være lurt å få en tredje person som styrer samtalen, for eksempel en lege, psykolog eller sexolog.

Lykke til!

 

Finner du ikke det du leter etter?

Tjenesten er gratis frem til 1.september.2020. Etter den tid vil prisen være fra 175,-

Dine svar vil også være synlig på potensportalen anonymt for å være med å hjelpe andre.

For du er ikke alene.

Du kan også ringe oss på 820 97 101.

Kontakten er helt anonym og det er ikke mulig for oss å se hvem som ringer. 

Tjenesten koster 26kr pr. minutt.