Om Potensportalen

Faget seksuell helse omfatter flere faggrupper. Det faller inn under både psykologiske fag, samfunnsfag og ikke minst medisin. Det er flere ulike medisinske spesialiteter som arbeider med dette, slik som gynekologi og urologi. Men her har spesialistene ikke hovedfokus på seksualitet og blir ofte ikke prioritert og kunnskapen er ikke samlet.

Etter mange års arbeid som lege utdannet jeg meg innen sexologi ved Universitet i Agder. Jeg opplevde eter hvert fagmiljøer i inn- og utland som arbeidet med dette under fellesbetegnelsen Sexual Medicine. Jeg fikk en skikkelig øyenåpner om hvor stort og vidt dette var, hvor mye medisinske fremskritt som hadde skjedd og om nye behandlingsmuligheter. Det var arbeids som er gjort med skikkelig forskning i bunnen etter anerkjente, ryddige studiemetoder.

ansatte bilder

Jeg startet da firmaet Mediwave AS som den hensikten er å samle alt dette i en praksis med et medisinsk perspektiv. Man har klinikker for dette i utlandet, men såvidt meg bekjent har vi ikke noe tilsvarende i Norge, – før nå.

Vi har nå startet Potensportalen for å opplyse folk flest og de som er plaget slik at man forhåpentligvis kan å gode kunnskapsbaserte svar og slipper useriøse nettstedet eller blir sittende og gruble for seg selv.

Psykiske faktorer er selvfølge også viktig, men hvis kroppen ikke responderer som den skal så hjelper det ikke uansett hvor mye man har lyst og hvor hardt man enn prøver.
Og det er kroppen vi i hovedsak arbeider med her, selv om vi også tilbyr samtaleterapi hvis vi vurderer at det er det som skal til.

Jeg har ofte ønsket at det var grupper på internett med dette som tema og det ser ut som de fleste er enige i dette. Men når jeg foreslår at noen kan starte en gruppe selv f.eks. på Facebook, så er det ingen som ønsker å bruke navnet sitt uansett hvis åpne og fordomsfri de ellers måtte være. Så dette er fremdeles veldig tabubelagt.

Jeg håper at dette blir et aktivt nettsted med mange som sender inn spørsmål der svarene kan komme til nytte både for den som spør og for andre lesere med det samme problemet.

Med vennlig hilsen
Ellen Skjelbred
Lege og Godkjent sexologisk rådgiver NACS.

Våre spesialister

ellen bilde

Ellen Skjelbred

Sexolog og lege

tore bilde

Tore Borg

Spesialsykepleier

torill bilde

Torill Staavi

Administrasjonsansvarlig

Sist spurte spørsmål og svar

Eller ring oss på 820 97 101
Kontakten er helt anonym, og det er ikke mulig for å se hvem som ringer. 
Tjenesten koster 26kr pr minutt.